- +48 795 512 598
- info@gryszkiewicz.pl
- Pon - Pt : 9:00 - 16:00
Przepisy na przepyszne podpłomyki!
Najlepsi kucharze wiedzą, że nie potrzeba wielu produktów aby stworzyć coś wyśmienitego. Tak też jest z podpłomykami alzackimi. Tu mniej znaczy więcej – wystarczą dwa lub trzy składniki na podpłomyku aby powstało pyszne danie. Kreatywność w kuchni nie ma granic, dotyczy to też podpłomyków. Sami możemy tworzyć dowolne kompozycje. Być może poniższe przepisy staną się inspiracją dla Państwa do tworzenia własnych, niepowtarzalnych podpłomyków alzackich. A Ty z czym lubisz naszego podpłomyka najbardziej?
Oryginalny podpłomyk alzacki
Klasyka jest ponadczasowa i bezkonkurencyjna! Taki też jest podpłomyk alzacki. Proste połączenie cremu fraiche, boczku i cebuli daje wyjątkowy smak i aromat, który zadowala zarówno tych małych i większych smakoszy podpłomyków. Odrobina koperku, szczypiorku lub rukoli wieńczy dzieło!
Podpłomyk z porą
Por na podpłomyku? Oczywiście! Smacznie, zdrowo, kolorowo. Ciasto podpłomykowe, posmarowane cremem fraiche posypujemy mieszanką serów gouda i mozarella. Do tego por i gotowe. Żeby podkreślić smak całość można posypać słodką papryką i gotowe!
Podpłomyk Wegetariański
Podpłomyk – wersja grecka? Tak, kolorowa papryka i ser feta wystarczą. Ale jeśli chcesz coś dodać to czerwona cebula i kawałki pomidora będą idealne. Na koniec udekorujemy podpłomyka liśćmi bazylii. Lampka greckiego wina i możemy czuć się jak na wakacjach;)